Zielscontact Verhalen

 

Ik kom mijn kind halen...


Dit verhaal gaat over onsterflijke en onvoorwaardelijke Moederliefde.
Elise, de moeder van mijn vader overleed op 33-jarige leeftijd.
Een dag na zijn geboorte op 19 januari 1933. De relatie waaruit mijn vader geboren werd, was een verboden liefde. Zijn moeder had een relatie gehad met de man van haar oudere zus Anne. Het complete verhaal is in onze familie altijd in nevelen gehuld geweest. Grote delen zijn meegegaan in het graf van de betrokkenen. Maar de ziel van mijn oma Elise zou zich later via "zielscontact" aan mij laten zien en wezenlijke boodschappen doorgeven...

Lees verder
 

Tekens van mijn overleden vader


Enkele dagen voordat mijn vader sterft zegt hij terwijl hij in bed ligt in het verpleeghuis, Jacqueline weet je wat me sterkt, die intense avondluchten, die heldere kleuren. Zijn blik glijdt daarbij de diepte in. Ik zie een stil verlangen.
Onverwacht sterft mijn vader drie dagen later in de nacht aan een acute longontsteking.  De volgende dag moeten we het nieuws aan mijn moeder gaan vertellen. Op zijn sterfbed maakte mijn vader ons met een handgebaar en oogcontact duidelijk dat hij wil dat we mijn moeder naar huis brengen. Hij kan niet ‘gaan” in haar aangezicht, heeft haar altijd beschermd en kan dat nu niet meer. Mijn moeder lijdt aan dementie..
Lees verder
 

L’important c'est la rose


De vader van een van mijn beste vriendinnen is overleden. In een fris herfstzonnetje staan mensen in de tuin met elkaar te praten. Het is de 1e keer dat ik naar een condoleance ga waar de overledene thuis is opgebaard. Wat fijn die huiselijke sfeer! Joop is opgebaard in de woonkamer met uitzicht op zijn tuin, de ruime grond waarop zijn huis staat was immers zijn trots. Ik omhels mijn vriendin. Er is opluchting dat het voorbij is en verdriet dat ze haar vader moet gaan missen.
Lees verder
 

Joodse kinderzielen naar het licht


Dit verhaal gaat over een jong meisje met een heftige ervaring in een barak in Theresienstadt, waar ze ontheemde kinderzielen ontmoet die haar vragen hen te helpen...

Mijn 16-jarige dochter zit in haar examenjaar van de middelbare school en dat gaan ze afsluiten met een 4-daagse reis naar Praag. Opwinding alom, er worden snode plannen gesmeed in de klas. Maar de school kent zijn pappenheimers en nodigt alle ouders uit op een voorlichtingsavond met spelregels en de inhoud van het reisprogramma. Nee, zeker niet stiekem drank mee in je rugzak, dan ga je subiet terug! In het programma zie ik dat deze stuiterende pubers ook een bezoek gaan brengen aan het concentratiekamp Theresienstadt. Spannend vind ik, wij hebben zelf nog nooit een kamp bezocht.
Lees verder