Zielscontact reviews

 
Cleo, januari 2021

Jacqueline heb ik leren kennen als een oer-Hollandse nuchtere dame met humor, stijl, joie-de vivre en gezegend met een extraatje. Dat extra zintuig, daar begreep ik niets van. In mijn wereld was er alleen plek voor een lichaam en daarin de hersenen die met hun activiteit zoiets vormen als de geest. Zeker geen ziel. Met overlijden sterft het lichaam en daarmee dus ook de geest. Er zou niets overblijven, elke andere optie viel in mijn beleving onder “wishfull thinking”.

Opgevoed door liefdevolle ouders die wars waren van “zweverigheid” en zich liefst bezig hielden met wetenschap en “feiten”, stond ik nooit open voor zoiets als spiritualiteit en andere vreemde zaken.. Tot het moment dat ik aanwezig was bij het sterven van mijn vader. Op dat bijzondere moment zag ik dat wat op het bed achterbleef, niets was dan het omhulsel van mijn vader. Zijn lichaam was nog hier, maar ik voelde dat zijn ziel eruit ontsnapt was. Verward stond ik daar, naast mijn moeder die slechts beschreef wat er veranderde met het lichaam van haar overleden man en zei dat er nu dus geen Jan meer was.

Inmiddels bijna 6 jaar later, mocht ik de verhalen van Jacqueline lezen. Ze kan vertellen over zielscontact op een nuchtere manier, met taalgebruik en een toon die nergens weerstand bij mij oproepen. Het woord zielscontact raakte bij mij de juiste snaar, dat is exact waar haar verhalen over gaan en wat ik heb ervaren.
De verhalen raakten me enorm en dat kwam doordat ik veel herkende. Ik voel de aanwezigheid van mijn vader, maar doordat het "terra incognita" was, voelde ik me onzeker.

Tijdens het lezen werd ik emotioneel, allerlei herinneringen kwamen omhoog en ik was overdonderd door de heftigheid. Papa was even “all around” en ik wist niet wat ik met de indrukwekkende realiteit moest. In mijn omgeving kende ik niemand met wie ik er op een zinvolle manier over zou kunnen praten. Gelukkig is daar Jacq. Ze heeft me geholpen om het gevoel van verbondenheid in rust te aanvaarden. In haar gesprek kwam er naast rust ook dankbaarheid in me omhoog.

Lastige onderwerpen konden we bespreken en dat gaf veel opluchting. Nu ik weet dat mijn vader nog bij me is, ervaar ik daaruit een enorme steun. Wat de verbondenheid op een prachtige manier benadrukt is wat Jacqueline me kon vertellen over mijn vader. Hij was een erudiet man, altijd met zijn neus in een boek en tot de laatste snik filosofie en andere zaken bestuderend. Maar nu liet mijn vader weten, dat ik nu voor deze belezen boekenman een levend boek ben op aarde. Dat mijn manier van het leven onderzoeken en de vrijheid die ik daarin neem helend voor hem is.

Wow, wat was dat bijzonder om te horen. Zo mooi om te beseffen dat ik niet alleen ongelooflijk veel van mijn vader heb geleerd en ervaren, maar dat hij ook van mij leert en dat we zo verweven zijn en elkaar steunen en verrijken. Door het gesprek met Jacqueline is mijn leven veranderd op een positieve manier. Ik ervaar nu meer zielscontact, omdat ik mezelf open durf te stellen en begrijp dat het ook voor de ander goed is en belangrijk. Voor mij heeft Jacq dus geholpen om puzzelstukjes op hun plaats te laten vallen en om vervolgens ook begrip te krijgen van het ontstane plaatje. Een prachtig cadeau, zo ervaar ik dat echt en ik ben daar enorm dankbaar voor.