Voorstellen Jacqueline Boschman


Mijn ouders noemden mij het kind met de radar. 

Verbinding maken, intuïtief aanvoelen wat er werkelijk speelt. Een luisterend oor bieden en vanuit compassie de ander helpen is een rode draad in mijn leven. Een rustpunt zijn in emotioneel zware situaties, dan ben ik in mijn kracht. Maar óók humor, nieuwsgierigheid naar alles rondom de reis van onze ziel en een scheutje magie horen bij mij. Ik houd ervan, werk ermee. 

Toch zijn spiritualiteit en zingeving iets waar ik mij heel lang niet (bewust) mee bezig heb gehouden. Ik had het er simpelweg te druk voor, woonde vooral in mijn hoofd. Ik volgde een economische opleiding en heb 25 jaar met plezier sales en marketing functies bekleed in het bedrijfsleven. 
 

Zielscontact als kado tijdens mijn sabbatical

Dat veranderde toen ik tijdens mijn sabbatical een eerste ervaring via zielscontact had. Mijn overleden oma zocht mij op met een belangrijke boodschap voor mijn vader. In diezelfde tijd ervaarde ik tijdens de zwangerschap van m'n jongste dochter dat haar ziel al intens contact met mij zocht voor ze geboren werd. Zij liet me ervaren dat de ziel er al is voordat het zich tijdens ons leven met ons lichaam verbindt. Tijdens het stervensproces van mijn vader heb ik zijn ziel als een "lichtbron" zien vertrekken via zijn kruin. Dat was een ommekeer in mijn leven! Ik had met eigen ogen gezien dat "iets" van hem verder ging. Zijn ziel. Kort daarna stuurde hij tekens hoe het eerste deel van zijn zielenreis was verlopen. Deze ervaringen maakten mij ervan bewust dat onze ziel onsterfelijk is waar je vanuit liefde contact mee kunt maken. In mijn verhalen neem ik je mee in hoe ik tekens ervaar en hoe ik ze vertaal. Ik vind het fijn om anderen daarmee te inspireren. 

Deze ervaringen openden een niet te stuiten behoefte en nieuwsgierigheid naar meer kennis over de reis van de ziel en spirituele communicatie. De wens werd geboren om een werkomgeving te vinden waar ik meer met zingeving en persoonlijke begeleiding bezig kon zijn. Om mezelf verder te ontwikkelen op dit gebied heb ik cursussen spirituele communicatie gevolgd op o.a. het Arthur Findlay College en bij Steve Rother en intuïtieve ontwikkeling bij Mens en Intuïtie. Vele boeken heb ik verslonden. Daarnaast heb ik me verdiept in stervens- en ritueelbegeleiding. Als vrijwilliger en luistervrouw ben ik verbonden geweest aan Humanitas, voor mensen in situaties van rouw en verlies. 
 

Uitvaartverzorging en spreken bij afscheid

Tevens ben ik al een aantal jaar uitvaartverzorger en spreker bij afscheid. Ik vind het fijn om samen met een gezin vorm te geven aan een persoonlijk afscheid. Om met muziek, foto's, verhalen, gedichten en symboliek een afscheid te creëren waarin je de sfeer en het wezen van de overledene terugvindt. Ik verzorg de hele uitvaart of wordt specifiek gevraagd om het levensverhaal van de overledene op te tekenen en als spreker voor te gaan tijdens de afscheidsdienst. Storytelling is een passie. Wil je weten wat ik hierin voor je kan betekenen klik dan door naar Vertels & Vaarwels